Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2008

Αγαπητέ επισκέπτη

Σας καλωσορίζουμε και σας γνωρίζουμε ότι, ο Δήμος Φύλλου διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να γίνει αποδέκτης ευρείας κλίμακας τουριστικών - εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Προσπαθώντας να δηλώσει την παρουσία του και τη διάθεσή του για προσφορά στον πολιτισμό, εμπνεύστηκε έναν χώρο στον οποίο η παρουσία πολιτισμού θα είναι μια αειφόρος εξελικτική διαδικασία. Έτσι με τη συλλογική προσπάθεια όλων των φορέων της περιοχής, δημιουργήσαμε το Αγροτικό – Λαογραφικό Μουσείο, έναν Εκθεσιακό χώρο ανάδειξης στοιχείων αγροτικής κληρονομιάς.
Απώτερος στόχος μας είναι αφενός να κληροδοτήσουμε στους νέους τις πολιτιστικές μας αξίες, διατηρώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου μας, αφετέρου να αναδείξουμε τον πεδινό τουρισμό προσελκύοντας επισκέπτες και γνωρίζοντάς τους τον ντόπιο τρόπο ζωής, τη λαϊκή παράδοση και την ιστορία μας. Ο Δήμος μας εκτός από το Αγροτικό – Λαογραφικό Μουσείο διαθέτει αξιόλογους επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησιαστικά και νεότερα μνημεία.
Η παράδοση της περιοχής μας διατηρείται ζωντανή (και αέναη) μέσα από τα πανηγύρια, τις πολλές και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, τα «Φύλλεια» που διοργανώνονται κάθε Αύγουστο αλλά και το καρναβάλι και το «πέταγμα του χαρταετού». Διοργανώνουμε δρώμενα όπως η ‘‘σπορά’’ σιταριού (Νοέμβρης) και ο ‘‘θερισμός - αλωνισμός’’ (Ιούνιος), στα οποία αναβιώνοντας τις πατρογονικές γεωργικές εργασίες αποβλέπουμε στο να προβάλουμε την παραδοσιακή αγροτική ζωή, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας.
Για όλα τα παραπάνω κρίναμε αναγκαίο να κοινωνήσουμε τις δραστηριότητες του Δήμου σ’όλους τους πολίτες ευελπιστώντας να βρούμε ανθρώπους που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας γνωρίζοντας αυτό το μνημείο πολιτισμού.
Σας ενημερώνουμε ότι η επίσκεψη στο Μουσείο και στους αρχαιολογικούς χώρους είναι δωρεάν (χωρίς εισιτήριο εισόδου). Το Μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά τις πρωινές ώρες, τις απογευματινές ώρες και τα σαββατοκύριακα το κοινό μπορεί να επισκέπτεται το χώρο του Μουσείου κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.
Για αποστολή ενημερωτικού υλικού και οποιαδήποτε απορία καλέστε μας!
Τηλ. επικοινωνίας : 2444032404 και e-mail: mouseioiteas@yahoo.gr

Σας ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε

Δεν υπάρχουν σχόλια: